לא כיף להיות בלי שיניים. זה לא נוח, וזה במיוחד מביך. אנחנו מדברים על פרק הזמן שאתם נשארים בלי שיניים, או עם סט זמני ולא אסתטי של שיניים זמניות, כשאתם ממתינים לסט השיניים החדש שלכם.
ההמתנה הזאת יכולה להיות פשוט מעצבנת, ומסיבות אלה, ורבות אחרות, הומצא הליך השתלת שיניים ביום אחד. אז אם אתם מתעניינים בהשתלת שיניים בגישה זו, בואו נסקור מקרוב את הרעיון הזה.
השתלת שיניים ביום אחד: מה זה אומר?
כשאנשי מקצוע בתחום רפואת השיניים מדברים על "שתלים מיידיים", הם מדברים על הרכבת כתר זמני בתוך פרק זמן
קצר לאחר הרכבת השתל הדנטלי. גישה זו מתבצעת בעיקר למטרות אסתטיות, אבל שתלים שמורכבים באופן מידי יכולים להיות גם פונקציונליים. כלומר, אפשר לאכול איתם ולצחצח שיניים כרגיל. גישה זו גם אומרת שאתם יכולים לקבל טיפול מלא של השתלת שיניים ביום אחד, למספר שיניים בודדות או לכל השיניים.
סוג אחד של השתלת שיניים באופן מידי הוא הרכבת תותבת תחתונה בגישה שנקראת All-On-4. בגישה זו, ארבע שתלים מונחים על עצם הלסת על מנת לתת תמיכה לתותבת שלמה. במקרה זה, רופא השיניים מניח תותב זמני על גבי השתלים, להשגת מראה טבעי, כשהשתלים מתמזגים לעצם.
שתלים דנטליים מיידיים לעומת שתלים בגישה הרגילה
ההבדל בין השתלת שיניים ביום אחד לבין השיטה הרגילה הוא הזמן שבין הנחת השתלים, לבין הצבת הכתר. עם שתלים בגישה הרגילה, רופא השיניים עשוי לרצות להמתין מספר שבועות לפני הנחת הכתר על גבי השתל. הסיבה לכך היא שהעצם צריכה להירפא ולהתמזג עם השתל.
בגישה המיידית, רופא השיניים מחבר כתר זמני מיד לאחר החדרת השתל, במקום להמתין פרק זמן שנע בין שלושה חודשים לחצי שנה בין הנחת השתל לקביעת הכתר.
רוצים שנתאם לכם ייעוץ עם מומחה להשתלות שיניים ביום אחד? השאירו פרטים:
מי נחשב כמועמד מתאים להליך השתלת שיניים ביום אחד?
אם אתם חושבים שתרצו לעבור הליך השתלת שיניים ביום אחד, כדאי שתתחילו בהתייעצות עם רופא השיניים שלכם, על מנת לבדוק אם אתם מועמדים מתאימים. קרוב לוודאי שרופא השיניים יעביר אתכם דרך תהליך סינון יסודי מאוד על מנת לקבוע אם אתם נחשבים למועמדים מתאימים.
צריכה להיות לכם בריאות פה טובה, ובריאות גופנית כללית תקינה, מה שאומר שאם למשל, אתם:
- מעשנים.
- חולים במחלה אוטואימונית.
- יש לכם בעיות של זיהומים שונים בגוף או בשיניים.
- מחלה כרונית.
- לוקחים תרופות מרשם ביספוספונטיות, כמו למשל פוסלאן או פמידרונט.
- סובלים מברוקסיזם (חריקת שיניים) או מתסמונת הצמדת שיניים.
יתכן שהליך השתלת שיניים ביום אחד עשוי שלא להתאים לכם מכיוון שמצבים כאלה יכולים להשפיע על התחזית לטווח הארוך של הטיפול בשתלים.
האמת היא שללא קשר לגישת ההליך שתבחרו, אתם צריכים להיות בבריאות תקינה במאת האחוזים
בין אם תבחרו השתלת שיניים ביום אחד או בשיטה הרגילה, אתם מחויבים לשמור על בריאות הפה והגוף. כן. נכון שלפעמים השתלים נכשלים ללא קשר להקפדה על ההיגיינה או הבריאות (הנתונים הסטטיסטיים מראים שב-5% מהמקרים, השתלים מחזיקים מעמד למשך עשרים שנים), אבל שמירה על הבריאות וההיגיינה עוד לא הרגה אף אחד.
אז כל מה שאתם יכולים לעשות על מנת לעזור לתהליך להצליח, מונע מכם את הצורך בניתוח חוזר להסרת השתלים.
איזה תחום התמחות צריך להיות לרופא שיניים שמבצע את ההליך?
ובכן, כל רופא שיניים שמבצע השתלת שיניים, יכול לבצע השתלת שיניים ביום אחד, אך לא כל רופא יהיה מוכן לבצע את ההליך. זו הסיבה שעליכם לבחור את איש המקצוע הנכון ולהתייעץ איתו לפני ההליך, כך שתוכלו גם להבין מה מצפה לכם, מבחינת סיכונים מול יתרונות ותוצאות, וגם להתרשם מרמת המקצועיות, המיומנות והגישה הכללית שלו.
חלק מרופאי השיניים מעדיפים שלא לבצע את ההליך ביום אחד, בשל הסיבוכים האפשריים שעלולים להציב את המטופל בסיכון ולסכן אותו ואת המוניטין של הרופא.
איזה סיכונים למשל?
הנה כמה מהסיכונים והסיבוכים הפוטנציאליים הכרוכים בהליך השתלת שיניים ביום אחד:
תנועה אפשרית של השתלים מגבירה את הסיכון לכישלון. כדי שהגישה תצליח, השתל לא יכול לזוז, ולכן ההליך מדויק מאוד, מה שאומר שרופא השיניים צריך להחדיר את השתל בצורה שתבטיח שהוא לא יזוז בכלל.
ההליך מתאים רק למצבים מסוימים. השתל צריך להתמזג עם עצם חזקה, לכן הוא מתאים לאנשים שיש להם עצמות בריאות, ובריאות שיניים תקינה.
כל ניתוח השתלת שיניים מגיע עם סיכון מסוים. והסיכונים של הליך זה אינם שונים מהסיכונים שמגיעים עם ניתוחים דנטליים אחרים. בכל פעם שרופא שיניים מבצע ניתוח פה כלשהו, קיימים סיכונים וסיבוכים אפשריים, כמו אי ספיקת שתל, זיהום וכאב, דימום, נפיחות או חבורות.
אז דיברנו על כמה זה נהדר לעבור הליך השתלת שיניים ביום אחד אבל יש משהו שחשוב שתזכרו לסיום:
כל ניתוח שיניים, אפילו השתלת שיניים ביום אחד, מגיע עם יתרונות, חסרונות וסיכונים. אחרי שתיקחו בחשבון את כל הסיבות לעבור את ההליך, כנגד כל הסיכונים האפשריים, ותתייעצו עם רופא השיניים שלכם, תוכלו לקבל החלטה מושכלת אם ההליך מתאים לכם או לא.