fbpx

סתימה בשן בינה

טיפולי שיניים

תוכן עניינים

שיני בינה הן השיניים הטוחנות הגדולות הממוקמות בחלק האחורי של הפה, ונקראות לעתים הטוחנות השלישיות. אלו השיניים האחרונות שצומחות, בדרך כלל בין הגילאים 17-25. כמו שהשיניים האחרות עלולות להיפגע כתוצאה מטראומה או מצבים בריאותיים, גם שיני בינה יכולות להיפגע כתוצאה מהתרחישים הבאים:

  • ריקבון.
  • חור בשן.
  • בעיות בריאותיות.
  • צמיחה מתחת לקו החניכיים.

אם מתרחשת דלקת בשן בינה, תצטרכו טיפול אצל רופא שיניים. אבל לא כל כאב הוא תוצאה של זיהום בשיניים. אז בואו נדבר על סתימה בשן בינה, וטיפולים שמתאימים לזיהומים.

איך מתרחש זיהום?

שיני בינה עשויות להיפגע כתוצאה מזיהום מכיוון שקשה יותר לנקות אותן. שאריות מזון וחיידקים עשויים להילכד בין שן הבינה לחניכיים, ובמהלך צחצוח שיניים ושימוש בחוט דנטלי, אתם עשויים להחמיץ את האזור בין שיני הבינה לאחורי הפה. שן בינה מושפעת עשויה שלא לצמוח נכון דרך החניכיים. היא עשויה להופיע באופן חלקי, לצמוח בזווית או להתפתח לחלוטין לצד.

לשן בינה פגועה חלקית יש סיכון גבוה יותר לזיהום, היות וצורתה וזוויתה גורמות לדעיכה ולהתפרקות. זיהום או חור בשיני בינה מתרחשים כאשר צמיחת יתר של חיידקים יוצרת חורים בשכבת האמייל החיצונית והקשה על השן.

רוצים שנתאם לכם ייעוץ עם מומחה לסתימות בשיני בינה? השאירו פרטים:

מתי לפנות לרופא?

יש להתייעץ עם רופא השיניים במקרה של כאב או אי נוחות בשן בינה או בסביבתה. קשה לראות אזור זה, וסביר להניח שתזדקקו לבדיקת שיניים וסריקת רנטגן על מנת לברר מה גורם לכאב ולקבוע אם יש צורך בטיפול סתימה בשן בינה.

אל תתעלמו מתופעות שיניים, חניכיים או לסת כגון:

  • כאב או רגישות.
  • חניכיים רכות או נפוחות.
  • חניכיים אדומות או מדממות.
  • נוזל לבן סביב השיניים.
  • ריח רע מהפה.
  • טעם רע בפה.
  • כאבי לסת.
  • נוקשות בלסת.
  • קשיי נשימה בפתיחת הפה או בדיבור.

איך מאבחנים שן בינה פגועה?

רופא השיניים יכול לקבוע אם שיני הבינה פגועות באמצעות בדיקת השיניים וביצוע צילום רנטגן פשוט, שמראה אם קיימת פגיעה בשן בינה אחת או יותר או בעצמות הסובבות את שיני הבינה.

אם הרופא מאבחן פגיעה, הוא ידון איתכם לגבי היתרונות והחסרונות של סתימה בשן בינה, לעומת עקירה.

היום לא ממהרים כל כך לעקור שיני בינה

בעבר הגישה העיקרית לטיפולים בשיני בינה הייתה אחת ופשוטה: לעקור, ומיד, במיוחד אם מתרחשים כאבים או מאובחנים זיהומים. היום רופאי שיניים מציעים למטופליהם מגוון פתרונות שונים, שעקירה היא רק אחד הפתרונות, ובדרך כלל האחרון.

סתימה בשן בינה פגועה, מזוהמת או שהתגלה בה חור, ניתנת לטיפול, והיטב, בדיוק כפי שכל שן אחרת בפה ניתנת לטיפול. אפשרות של עקירה או ניתוח לשן בינה נבחנת רק במצב של שן בינה שצומחת עקום או שצילום הרנטגן מגלה שהיא כלואה, במצב שעלול לפגוע בשיניים אחרות בסביבה.

לא שולפים את "קלף העקירה" כל כך מהר, ואם כן – יש לכם אפשרות בחירה

האמת היא שהבחירה בשיטת הטיפול משתנה בין רופאי השיניים, אבל לכם, כמטופלים, חשוב להבין שאין צורך לשלוף את "קלף העקירה" כברירת מחדל עיקרית או יחידה, ולבחור בגישת הטיפול הנכונה מתוך מקום של ייעוץ והרכבת תכנית טיפול משותפת, לאחר בחינת האפשרויות, היתרונות והחסרונות של כל גישת טיפול.

לכן חשוב לבחור רופא שיניים עם מומחיות בטיפול בשיני בינה, על מנת שניתן יהיה להתאים את הטיפול הנכון באופן אישי.

ועוד משהו שחשוב שתבינו: אתם לא אשמים

חורים בשיני בינה יכולים להיווצר גם אצל אלופי ההקפדה על טיפוח השיניים ושמירה על היגיינת פה נאותה. אלא מה? חורים בשיני בינה יכולים להתרחש ללא קשר להרגלי היגיינה, ולהיווצר כתוצאה מבעיות בריאותיות מערכתיות או צמיחה לא תקינה של השן. אלא שחשוב שלא להזניח את הטיפול מתוך מחשבה שהשן ממילא עתידה לנשור מעצמה.

כי עד שזה יקרה, היא עלולה לגרום לסיבוכים בגישת "אם אני נופלת, כולם נופלים איתי". כן. עד כדי כך. לכן חשוב לקבל טיפול סתימה בשן בינה כאפשרות ראשונה, לפני שבוחרים באפשרות העקירה או הניתוח.

בשורה התחתונה

אל תתעלמו משן בינה פגועה. טיפולים קבועים אצל רופא השיניים יכולים למנוע סיבוכים שקשורים לבריאות השיניים, כולל בריאות שיני הבינה.

היגיינת שיניים טובה, כמו צחצוח שיניים ושימוש בחוט דנטלי מספר פעמים ביום, מסייעת בבריאות השיניים והגנה על שיני הבינה.

לפרטים נוספים

לייעוץ עם רופא מומחה

אודות הכותב

מגזין דנטל

מגזין דנטל

אחרי כמה טיפולים מאוד רציניים בשיניים, החלטתי שאחנו מקימים מגזין בו ניתן את כל המידע אודות טיפולי שיניים, איך עושים את זה ואיפה.

small_c_popup.png

לא כדאי לפספס שיחת חינם עם יועץ מומחה

השאירו פרטים ונדאג שרופא יחזור אליכם לייעוץ

*בהתאם להנחיית משרד הבריאות, במהלך תקופת הסגר המרפאות שעובדות עם דנטלי תפעלנה כסדרן.