fbpx

האם יישור שיניים כואב?

יישור שיניים פנימי

תוכן עניינים

יישור שיניים נחשב להליך אורתודנטי הכולל כאבים ותופעות לוואי שונות בימים הראשונים לאחר הטיפול. לאחר מספר ימים ניתן לחוש כאבים, אך הם ייפסקו ויהיה ניתן לחזור לשגרת החיים וליהנות שיניים ישרות תוך זמן קצר. 

 מתי יש צורך לבצע יישור שיניים

ישנם מקרים בהם יישור שיניים נועד לצרכים אסתטיים בלבד, אבל במקרים רבים מדובר על צורך חיוני בשל סגירה לא תקינה של הפה, שיניים כלואות, צפיפות או חוסר בשיניים וסטייה של הלסת. במקרים מהסוג הזה יהיה צורך בביצוע יישור שיניים אצל אורתודנט מקצועי ובעל ניסיון רב בתחום. 

 שיניים זזות אחרי גשר- מה ניתן לעשות?

 שימו לב, היעדר הטיפול עשוי להוביל לבעיות שונות בחלל הפה, דבר העשוי לבוא לידי ביטוי בפגיעה במפרקי הלסת, רגישות בשרירי הלעיסה, שחיקה מוגברת של השיניים בשל עומס וגם לעששת ובעיות חניכיים. 

אם החלטתם על ביצוע יישור שיניים, יש להביא בחשבון כי גשר יהיה חלק בלתי נפרד מהחיוך שלכם בתקופה הקרובה וכדאי לדעת כיצד יש להתנהל על מנת לשמור על חלל הפה. 

אם כמה שנים לאחר ההליך שמתם לב במקרה של שיניים זזות אחרי גשר, נציין כי בחלל הפה מתרחשים תהליכים של תזוזת השיניים נגד כוחות כמו לעיסה או שחיקה. נציין כי הלסת התחתונה משתנה בין הגילאים 20-30 לאחר סיום הגדילה ומשפיעה של התנוחה של השיניים הקדמיות. מכאן, לאחר טיפול יישור שיניים חשוב ביותר להקפיד על תחזוקה ושמירה על מנת לא להגיע למצב בו השיניים שלכם לא במצב תקין ואף יש החמרה. ככל שתקפידו לשמור על השיניים, כך תוכלו לחייך בפה מלא. ביקור אצל אורתודנט לאחר הטיפול יסייע לכם לשמור על מראה שיניים תקינות. 

 כאב אחרי יישור שיניים- לכמה זמן ?

נציין כי כאב הוא חלק בלתי נפרד מההליך אבל אל דאגה- מדובר על כאב לתקופה קצרה ולאחר מכן תרגישו טוב יותר. ניתן להבחין בין כאב המתרחש יום לאחר הטיפול ובין כאב המתרחש כמה ימים לאחר הטיפול. חשוב ביותר לא להיבהל ולהבין כי כאב זה חלק בלתי נפרד מההליך. 

כאב בימים הראשונים:בימים הראשונים לאחר ההרכבה של הגשר תרגישו כאבים בכל השיניים ובחלל הפה בשל סגירה של השינים או תזוזה שלהן.

 לאחר שלושה ימים: לאחר שלושה ימים ניתן לחוש בשיא הכאב ומכאן מתחילה ירידה בכאבים.

חודש לאחר הטיפול: חודש לאחר הטיפול לא ניתן לחוש בכאבים.

שימו לב, ניתן לטפל בכאבים באמצעות שימוש במשככי כאבים בעת הצורך תוך המלצת הרופא המטפל. אם אתם זקוקים למשככי כאבים, חובה להתייעץ עם הרופא המטפל ולא ליטול משככי כאבים בכוחות עצמכם. 

דקירה של המכשיר: נציין כי המכשיר באמצעותו מבצעים את יישור השיניים עשוי לדקור או לפצוע את הרקמות ניתן לכסותו באמצעות שעווה. השימוש בשעווה מיועד לצורך הקלה והסתגלות למכשיר. ניתן לשים את השעווה מספר רב של פעמים על מנת להרגיש נוח במסגרת הטיפול. 

אילו תופעות לוואי קיימות אחרי יישור שיניים?

לאחר טיפול יישור שיניים תבחינו בתופעות לוואי שונות וחשוב ביותר להתייחס אליהן על מנת לקבל את הטיפול המתאים ביותר אצל מומחה בתחום. 

ישנן מספר תופעות לוואי לאחר יישור שיניין וכעת נפרט את התופעות השונות.

בעיות במפרק הלסת: במסגרת הטיפול ייתכן ויהיו בעיות במפרק הלסת אשר יבואו לידי ביטוי בכאבים או רעשים במפרק הלסת והגבלה בתנועה של המפרק. 

 כאב בחניכיים: לאחר יישור שיניים ניתן להבחין גם בכאב בחניכיים. מדובר על תופעת לוואי מוכרת חמדי ומקורה הוא בלחץ הנגרם על החניכיים. הלחץ מהווה חלק בלתי נפרד מהטיפול וכך גם הכאב.

 חשוב לשמור על הקיים

יישור שיניים הוא הליך טיפולי אשר לוקח זמן במסגרתו החלק הפעיל של הטיפול מסתיים והשיניים והלסתות הגיעו למצב טוב ביותר. בתקופה הנ"ל יהיה עליכם להקפיד ולשמור על מנת לראות תוצאות לטווח הרחוק. הטיפול עשוי להימשך לתקופה של שנתיים ואחריה חשוב ביותר להקפיד על תחזוקה נאותה. נציין כי במשך כל הטיפול חשוב ביותר להקפיד על מעקב רפואי אצל רופא שיניים על מנת לבחון את מצב החניכיים ואת ההתקדמות הטיפול וכן יש להגיע לביקור אצל שיננית אחת לשלושה חודשים. 

לייעוץ עם רופא מומחה

אודות הכותב

מגזין דנטל

מגזין דנטל

אחרי כמה טיפולים מאוד רציניים בשיניים, החלטתי שאחנו מקימים מגזין בו ניתן את כל המידע אודות טיפולי שיניים, איך עושים את זה ואיפה.

small_c_popup.png

לא כדאי לפספס שיחת חינם עם יועץ מומחה

השאירו פרטים ונדאג שרופא יחזור אליכם לייעוץ

*בהתאם להנחיית משרד הבריאות, במהלך תקופת הסגר המרפאות שעובדות עם דנטלי תפעלנה כסדרן.